دوشنبه , 26 شهریور 1403

براکت ارتودنسی و هر آنچه که باید درباره آن بدانید

یک متخصص ارتودنسی برای مرتب کردن و اطلاع نامنظمی های دندان از دستگاه های مختلفی استفاده می کند. رایج ترین دستگاه ارتودنسی بریس است که به استفاده از آن ارتودنسی ثابت هم گفته می شود. این بریس خودش از اجزای مختلفی تشکیل شده که یکی از این اجزاء براکت است. چیزی که اینجا می خوانید اطلاعات کاملی درباره براکت ارتودنسی، کاربرد و انواع آن است.

براکت ارتودنسی چیست؟

همانطور که در تصویر زیر می بینید براکت یا (Brackets) یک قطعه فلزی کوچک است که به سطح جلو یا پشت دندان متصل می شود. هر براکت با کمک یک چسب مخصوص به سطح دندان چسپیده و فضایی دارد که از میان آن سیم قوس دار ارتودنسی گذر می کند. اگر شما تحت درمان ارتودنسی ثابت باشید حتما باید برای شروع درمان شما به تعداد دندان هایتان براکت متصل شود.

کاربرد براکت چیست؟

ما در ارتودنسی دندان ها را منظم می کنیم و برای اینکار باید به دندان ها فشار و نیرویی وارد کنیم تا بتوانیم آن ها را در جهت خاصی به حرکت در آوریم. تا در نهایت به مرور زمان منظم شوند.

اما ما نمی توانیم مستقیما به دندان ها نیرو وارد کنیم و باید به صورت غیر مستقیم با کمک بریس و اجزای مختلف آن اینکار را انجام دهیم. برای اینکه بتوانیم نیرو را به دندان وارد کنیم ابتدا از براکت کمک می گیریم. در واقع وسیله کوچک در نقش لنگر برای بریس ارتودنسی عمل می کند و با وجود براکتها است که متخصص می تواند سیم ارتودنسی را سفت کرده تا دندان ها بتوانند حرکت کنند.

حتما بخوانید
آشنایی با ورزش های مجاز و غیرمجاز در ارتودنسی (در طول درمان)

سیم ارتودنسی از وسط تمام براکتها عبور می کند و به این شکل دندان ها به هم متصل شده و می توانند با هم حرکت کنند تا به حالت صاف و منظم خود برسند.

اتصال و باند براکت چگونه انجام می شود؟

اولین مرحله از سلسه مراحل ارتودنسی دندان، تمیز کردن دندان ها و سپس اتصال براکت به سطح آن ها است. برای اینکار روی سطح دندان یک ماده چسپنده قرار می گیرد و براکت ها روی تمام دندان ها چسپیده می شوند. در مرحله بعدی سیم قوس دار ارتودنسی از بین براکت ها عبور می کند. به متصل کردن براکت به سطح دندان باند یا اتصال ارتودنسی گفته می شود.

برداشتن و دیباند براکت به چه صورت است؟

پس از اتمام درمان ارتودنسی ابتدا سیم کشیده می شود سپس براکت ها برداشته می شوند. به فرآیند برداشتن براکت ها از سطح دندان دیباند ارتودنسی هم گفته می شود.

ما چند نوع براکت داریم؟

ما در ارتودنسی انواع مختلفی براکت داریم که بر این اساس، می گویند چند مدل ارتودنسی ثابت داریم. انواع براکت ها عبارتند از:

  • فلزی معمولی (ارتودنسی ثابت معمولی)
  • خود تنظیم دیمون (شفاف و فلزی که به استفاده از آن ها ارتودنسی دیمون گفته می شود)
  • پشت دندانی یا لینگوال (ارتودنسی لینگوال)
  • و همرنگ دندان یا سرامیکی (ارتودنسی سرامیکی)

کدام براکت از همه بهتر است؟

امروزه رایج ترین روش ارتودنسی استفاده از براکتهای معمولی فلزی است اما اگر بخواهیم بهترین نوع براکت را معرفی کنیم احتمالا دیمون را در لیست بهترین نوع قرار دهیم.

این نوع براکت ها اصطلاح خودتنظیم هستند و مدت زمان ارتودنسی با آن ها کم است. درد و ناراحتی ارتودنسی با این روش معمولا کمتر است و نیاز کمی به مراجعه حضوری دارند.

حتما بخوانید
با بلیچینگ دندان لبخند خود را زیباتر کنید

منظور از براکت قلابدار چیست؟

برای برطرف کردن برخی ناهنجاری های دندانی گاهی لازم است که از کش  و الاستیک ارتودنسی استفاده شود. این کش ها به براکت ها متصل شده و در واقع چند براکت را به هم متصل می کنند تا دندان یا دندان ها را در جهات خص حرکت دهند. برای این منظور از براکت هایی استفاده می شود ک قلاب دارند و کش ارتودنسی بین قلاب ها گیر قرار میگیرد.

پیشنهاد ما به شما

ارتودنسی دو دندان جلو

ارتودنسی دو دندان جلو

نامرتب بودن دندان‌ها، به خصوص در ناحیه جلویی دهان، می‌تواند به طور قابل توجهی بر …

دیدگاهتان را بنویسید