دوشنبه , 26 شهریور 1403

معرفی 2 مقاله پرکاربرد از سایت dental-news

ازآنجایی که بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است و تاثیر زیادی بر روی کیفیت زندگی ما دارد وسیله های زیادی بدین منظور طراحی شده است که یکی از آن ها نخ دندان است. نخ دندان همان طور که همه ی ما می دانیم رشته هایی نازکی به شکل نخ هستند که برای حذف مواد غذایی از بین دندان ها و مناطقی که مسواک قادر به تمیز کردن آن ها نیست، استفاده می شوند و می دانیم که ماندن غذا بین دندان ها باعث بسیاری از بیماری های دهان و دندان و در نتیجه پوسیدگی آن ها می شود. بنابراین استفاده از آن برای جلوگیری از بیماری های دهان و دندان توصیه می شود. استفاده از آن بعد از ناهار و قبل از رسیدن به خانه و قبل از استفاده از مسواک می تواند احساس خوبی را در شما بوجود آورد. با وجود این همه ویژگی های مثبت خیلی از مواقع افراد به دلیل سخت بودن استفاده و عدم آگاهی از نحوه ی استفاده صحیح از آن استفاده نمی کنند. مقالات دندانپزشکی نوین را مطالعه کنید.

آشنایی با چند نکته فنی در استفاده از نخ دندان

1. بهتر است به محض عبور نخ از ناحیه تماس آنرا به دور یکی از دندان ها حلقه کنید.حلقه کردن نخ به دور دندان سبب جلوگیری از برخورد نخ با لثه و آسیب آن می شود.

۲- پس از نخ زدن دندان اول بدون آنکه نخ را از لای دندان ها خارج کنید بلافاصله آنرا به دور سطح جانبی دندان مجاور حلقه کرده و حرکات ذکر شده را مجددا تکرار نمایید.

حتما بخوانید
نیاز بدن به زینک و عوارض کمبود زینک در بدن چیست؟

۳- پشت دندانن آخر هر فک را فراموش نکنید.

۴-  بهتر است با هر نوبت مسواک زدن از فلاس نیز استفاده کنید.اگر این کار امکان ندارد حداقل یکبار در شبانه روز این عمل را انجام دهید.

۵- برای تمیز کردن دندان ها باید از نخ های مخصوصی که در داروخانه ها به فروش می رسد استفاده نمود.نخ های معمولی از سویی تمیز و بهداشتی نبوده و از سوی دیگر استحکام، ضخامت، ظرافت و خصوصیات ضروری دیگر را ندارند.

۶- در اوایل استفاده از نخ دندان ممکن است مقداری خون از لثه ها جاری گردد اگر لثه ها سالم و طبیعی باشند این خونریزی در روزهای بعد متوقف می شود.اما در مواردی که این خونریزی در روزهای بعد نیز ادامه پیدا می کند بعلت بیمار بودن لثه ها و یا غلط بودن روش نخ زدن است که برای رفع آن باید به جرمگیری و اصلاح روش نخ زدن پرداخت.

۷- افرادی که لثه های سالم و طبیعی دارند نباید از خلال، سوزن، چوب کبریت… جهت نظافت لای دندان استفاده کنند.این گونه لوازم از طرفی قادر به تمیز کردن کامل بین دندان ها نبوده و از طرف دیگر باعث آسیب لثه می شوند.

نخ دندان

۸- پاره شدن یا ریش ریش شدن نخ هنگام استفاده دلیل بر وجود پوسیدگی، جرم یا پر کردگی غلط در ناحیه بین دندانی است.جهت رفع کردن این مشکل لازم است به دندانپزشک مراجعه کنید.

۹- بسیاری از مردم فقط هنگامی که گوشت یا غذایی لای دندانهایشان گیر می کند از نخ دندان استفاده می کنند.در حالیکه وظیفه اصلی نخ دندان خارج کردن پلاک دندانی از لابلای دندان هاست.پلاک دندانی لایه نازک ،چسبنده و بی رنگی است که خود به خود بر روی تمام قسمت ها از جمله لا به لای دندان ها تشکیل می شود.قسمت اعظم پلاک از میکروب ساخته شده است.هر چه در برداشتن پلاک سهل انگاری شود تعداد میکروب ها زیادتر شده آسیب بیشتری به دندان ها و لثه وارد میکند.

حتما بخوانید
بهترین داروی اسید معده

۱۰- استفاده از فلاس می تواند سبب کاهش بوی بد دهان شود.

۱۱- اگر نخ از لای دندان های شما رد نمی شود نباید باعث گردد که استفاده از نخ را منتفی بدانید. جهت بررسی و یافتن علت این مساله لازم است حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید.

انواع نخ دندان مخصوص ارتودنسی و اهمیت فلاس در این دوران دلیل دشوار بودن کشیدن نخ با بریس وجود سیم‌هایی است که از هر براکت عبور کرده و آن‌ها را به هم متصل می‌کند که به سیم کمانی معروف است. این سیم از نخ دندان کشیدن به روش سنتی جلوگیری می‌کند زیرا تمام فلاس بین دندان‌های شما بالا نمی‌رود. خوشبختانه روشی برای دور زدن این مشکل وجود دارد.

هنگام استفاده از فلاس ارتودنسی، نخ را از طریق هر شکاف پشت سیم بریس عبور دهید، مطمئن شوید که سیم را با نخ نخواهید کشید. پس از اینکه نخ را گرفتید، آن را به آرامی بین دندان‌های خود حرکت دهید. این کار را تکرار کنید تا زمانی که بین تمام دندان‌های خود نخ دندان بکشید.

فواید نخ کشیدن دندان چیست؟

  • استفاده از نخ‌دندان می‌تواند سبب کاهش بوی دهان گردد.
  • بسیاری از دندان‌هایی که به مرحله کشیدن می‌رسند، به علت استفاده‌نکردن از فلاس است.
  • حتی هنگامیکه بطور منظم از نخ‌دندان استفاده می‌کند، لازم است هر شش ماه یکبار برای معاینه به دندانپزشک مراجعه نمائید.
فواید نخ دندان
  • استفاده از نخ‌دندان جهت تامین سلامت لثه‌ها امری ضروری می‌باشد. کسانیکه از نخ‌دندان جهت نظافت بین دندان‌ها استفاده نکنند، ممکن است دیر یا زود دچار بیماری لثه شوند. همچنین کسانی که در حال درمان بیماری لثه خود می‌باشند، لازم است جهت تسریع و بهبودی و جلوگیری از بروز مجدد بیماری همواره از نخ‌دندان استفاده نمایند. مقاله آشنایی با کاربرد های نخ دندان را مطالعه کنید.
حتما بخوانید
آلانین چیست؟

آشنایی با روش ارتودنسی سرامیکی

افراد قبل از گرفتن ارتودنسی سرامیکی با متخصص ارتودنسی مشورت می نماید. آن ها دندان را با دقت معاینه می کنند و با توجه به آن برنامه ی درمانی را تنظیم می کنند. ممکن است متخصص ارتودنسی تصمیم بگیرد فاصله ی دندان های عقب تر را در صورتی که خیلی به یکدیگر نزدیک باشند را بیشتر نماید. ایجاد فاصله این امکان را می دهد تا نوارهای لاستیکی در اطراف دندان ها جای بگیرند. این فاصله به مدت یک هفته محفوظ می ماند. در نوبت بعدی در صورت لزوم، این فاصله ها حذف می گردد. و در نهایت در مرحله ی بعدی کار ارتودنسی بر روی دندان ها انجام می شود.

مرحله نهایی

متخصص ارتودنسی برای انجام این کار از رترکتور برای باز نگه داشتن دهان استفاده می کند. سپس با کمک محلولی دندان ها را شستشو می دهند. در مرحله ی بعد توسط مقداری چسب براکت ها بر روی دندان ها ثابت می گردند. تنظیم چسب توسط نور آبی انجام می شود.

ارتودنسی سرامیکی

زمانی که بر روی هر دندان براکتی نصب شد، متخصص ارتودنسی سیم کمانی را از بین براکت ها عبور می دهد. نحوه جای گیری این سیم ها بستگی به ارتودنسی هایی دارد که فرد گرفته است. در ارتودنسی سلف لیگیتینگ گیره ی موجود داخل براکت باعث محکم شدن سیم شده است. متخصص ارتودنسی در صورتی که فرد نوارهای الاستیک را گرفته باشد، به براکت ها متصل می نماید. در پایان، سیم ها را می برد تا انتهای سیم ها لثه ها و داخل گونه ها را زخمی نکند. ارتودنتیست توصیه هایی برای مراقبت از دندان ها و براکت ها در طول درمان به افراد دارد. مصرف مسکن برای کاهش درد بعد از ویزیت یکی از مهم ترین توصیه ها است.

حتما بخوانید
کاربرد طب سوزنی برای اعصاب

به طور کلی گرفتن ارتودنسی بین 90 تا 120 دقیقه زمان می برد و برای قرار دادن آن ها بر روی دندان ها 10تا 30 دقیقه زمان نیاز دارید. اگر از براکت های سلف لیگیتینگ استفاده نمایید، به مرور زمان دندان ها تنظیم می گردند. در صورتی که از سایر براکت ها استفاده نمایید، بایستی متخصص ارتودنسی این کار را در معاینات بعدی انجام دهد

اصول مراقبتی از ارتودنسی سرامیکی چگونه است؟

با در نظر داشتن این نکته که براکت‌های سرامیکی دوام کمتری دارند، رعایت نکات مراقبتی و بهداشتی در طول درمان با آن‌ها بسیار اهمیت دارد. در ادامه مهمترین این نکات را ذکر می‌کنیم:

بعد از هر وعده غذایی دندان های خود را مسواک بزنید

در حالت عادی و زمانی که هیچ دستگاه ارتودنسی ندارید باید روزانه دست کم دو بار دندان  های خود را مسواک بزنید.

اما دقت کنید که اگر ارتودنسی با براکت سرامیکی را تجربه می کنید باید بعد از هر وعده غذایی یا خوردن و نوشیدن هر چیزی مسواک بزنید. زیرا ممکن است براکت ها دچار تغییر رنگ شده  یا لک بگیرند. با انجام اینکار احتمال پوسیدگی دندان در طول ارتودنسی به شدت کاهش خواهد یافت. میتوانید برای اطلاعات بیشتر مقاله ارتودنسی سرامیکی چیست را بخوانید.

پیشنهاد ما به شما

سم زدایی بدن از طریق پا در خانه

سم زدایی بدن از طریق پا در خانه

سم زدایی پا شامل خیساندن پاهای شما در حمام یونی برای کمک به حذف سموم …

دیدگاهتان را بنویسید