عمل بینی یکی از رایجترین عملهای زیباییست. آیا شما هم قصد دارید برای جراحی زیبایی بینی اقدام کنید؟ خوب است بدانید که برای گرفتن نتیجه بهتر، باید با انواع مدل بینی آشنا باشید.
مدل بینی گوشتی
- غضروف قسمت جلوی بینی بزرگ و پهن است.
- در زیر پوست بافت همبند به میزان زیادی وجود دارد.
- در ناحیه پایینی کناری بینی، غضروف های قطور و بزرگی قرار گرفته است.
- ارتجاعی بودن بافت ضعیف غضروفی
- پوست نوک بینی چرب و ضخیم است.
- جزئیات غضروفی و استخوانی قابل رویت نیست.
این نوع بینی یکی از سخت ترین جراحی های رینوپلاستی را به دنبال دارد. ضخامت و چربی پوست در بینی گوشتی بیشتر از سایر انواع بینی است. اصطلاحا گفته می شود در این حالت استخوان غضروف بینی مغلوب و پوست بینی قالب است. این ویژگی بینی گوشتی، کار را برای جراح سخت خواهد کرد. چرا که ضخامت پوست و کمبود بانک غضروفی و بافت استخوانی، مانع از تبعیت پوست از فرم استخوانی غضروفی میشود.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: معرفی کامل بیماری هپاتیت A
مدل بینی زینی شکل
در بینی زینی شکل، سپتوم استخوانی، یا غضروفی و یا هردوی آن ها به صورت نزدیکتر بوده و پایین تر از خط نیم رخ طبیعی قرار میگیرد. این مدل بینی، یکی از شایعترین دفورمیتیهای بینی میباشد.
از جمله عوامل موثر در ایجاد این نوع دفورمیتی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- درگیری سپتوم استخوانی ناشی از وارد شدن ضربه به مرکز صورت
- درگیری سپتوم غضروفی و برداشتن بیش از حد آن طی عمل سیتوپلاستی
- بیماریهایی نظیر جزام، سالک و سیفلیس
- مصرف کوکایین و …
لازم به ذکر است عوامل دیگری از جمله نژاد و یا فرم مادرزادی بینی نیز میتواند در این دستهبندی قرار گیرد.
مدل بینی با انحراف داخلی
بینی پیچ خورده یعنی بینی حول محور طولی خود پیچیده است. این نوع بینی عموما بر اثر صدمات تروماتیک همچون شکستگی استخوانی و صدمه غضروفی در دوران کودکی و رشد ایجاد می شود. انحراف شدید بینی یکی از اصلیترین مشکلات اساسی این مدل بینی است که پیش از هر اقدامی باید اصلاح شود.
بینی پیچ خورده، مجموعهای غضروفی_استخوانی است که همه قسمت ها را درگیر می کند. دلیل اصلی اهمیت اصلاح این انحراف این است که تمامی نواقص خارجی بینی به طور مستقیم با تیغهی بینی در ارتباط است.
امکان بروز عوارض و نیاز به جراحی مجدد در بینی پیچ خورده بیش از سایر موارد است.
مدل بینی استخوانی
در مدل بینی استخوانی، پوست بینی نازک، بافت استخوانی محکم و بانک غضروفی کافی میباشد. در تیغه ی بینی افراد با این مدل بینی اغلب قوز خفیفی دیده می شود. دلیل اقدام به عمل جراحی در این گونه افراد، برداشتن قوز بینی و ایجاد فرم زیباتر می باشد.
البته درمان عارضههایی همچون انحراف تیغهی بینی، بزرگ شدن شاخکهای بینی، پولیپ بینی، شکستگی بینی و … میتواند از جمله دلایل افراد برای انجام عمل رینوپلاستی باشد.
شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: بیماری اماس را بهتر بشناسیم
اهداف جراحی بینی چیست؟
عمل بینی می تواند برای تغییر شکل، اندازه و ظاهر کلی بینی بکار گرفته شود. نمونه ای از درخواست های متداولی که بیماران از جراحان خود می پرسند:
- استخوان بینی را باریک کنند.
- سوراخ بینی را تنگ یا گشاد کنند.
- بینی کج شان را صاف کنند.
- نوک بینی را تغییر دهند.
- زاویه بین بینی و لب بالا را تغییر دهند.
در اغلب موارد، برش های مورد استفاده برای تغییر شکل می تواند در داخل بینی پنهان شود و یا اینکه به صورت غیر قابل تشخیص در ظاهر بینی نمایان باشد؛ هدف کلی بهبود ظاهر و حفظ یک ظاهر طبیعی مطابق دیگر اجزای صورت است.
عوامل تاثیرگذار بر کاهش عوارض عمل بینی
قبل از جراحی زیبایی بینی تغییر شکل بینی، مراحل مختلفی وجود دارد که بیماران می توانند برای بهبود سریع جای عمل، کم کردن عوارض پس از جراحی و کاهش خطرات احتمالی انجام دهند.
۱) رژیم غذایی و عمل بینی
در هفته های منتهی به هر عمل جراحی، رعایت رژیم غذایی سالم برای بیماران مهم است. تغذیه مناسب باعث سرعت در بهبودی و کاهش خطر ابتلا به عفونت می شود. به طور خاص، افراد باید حجم زیادی میوه و سبزیجات، دانه های غلات حاوی پروتئین مصرف کنند؛ مکمل های تغذیه نیز مفید هستند. پزشکان می توانند مکمل های خاصی از جمله ویتامین A، ویتامین C و بروملین را به کسانی که قصد انجام عمل زیبایی بینی را دارند، توصیه کنند.
همزمان متقاضیان عمل بینی باید از برخی مواد غذایی و مکمل های خاص که می تواند باعث کاهش سرعت بهبودی و عوارض جراحی می شود اجتناب کنند؛ به طور خاص، بیماران باید مکمل های حاوی ویتامین E، زنجبیل، گینگو و جینسنگ را استفاده نکنند؛ به علاوه برخی از مکملهای هومیوپاتی و گیاهی می توانند عوارض ناشی از بیهوشی را ایجاد کنند، بنابراین بیماران قبل از هر تغزیه اضافه ای باید با پزشک خود مشورت کنند. از آنجا که الکل می تواند توانایی کبد برای متابولیزه کردن صحیح را تحت تاثیر قرار دهد، بسیاری از پزشکان توصیه می کنند بیماران در هفته های پیش از جراحی خود، از نوشیدن مشروبات الکلی نیز خودداری کنند.
۲) داروها
در هنگام آماده شدن برای جراحی بینی، بیماران باید پزشکان خود را در مورد تمام داروهایی که مصرف می کنند مطلع کنند. چرا که برخی از داروها می توانند عوارض قبل یا بعد از عمل جراحی ایجاد کنند. پزشک می تواند به طور موقت برای بیمار دارویی جایگزین ایمن تجویز کند. به ویژه بیماران باید از استفاده آسپرین، ایبوپروفن و رقیق کننده خون جلوگیری کنند.
۳) تاثیر سیگار کشیدن بر عمل بینی
مصرف تنباکو جریان خون را در سراسر بدن کاهش می دهد. از آنجا که اکسیژن نمی تواند به سرعت به محل برش برسد، افراد سیگاری ممکن است زمان بیشتری برای بهبودی بعد از عمل نیاز داشته و خطر ابتلا به عفونت و زخم های نامطلوب هم در آنها بیشتر است.
اگرچه سیگاریها به طور خودکار از انجام عمل جراحی بینی رد صلاحیت نمی شوند، آنها باید حداقل دو هفته قبل و دو هفته بعد از عمل جراحی سیگار را کنار بگذارند.
۴) آماده سازی برای بهبود عمل بینی
بهبود جراحی بینی ممکن است چندین هفته طول بکشد و بیماران باید بر اساس مدت زمان بهبودی آمادگی لازم داشته باشند. به طور خاص، آنها باید حداقل دو هفته از کار خود بگذرند و در صورت امکان، کسی را پیدا کنند که بتواند برای چند روز به آنها کمک کند تا به کارهای روزانه شان برسند. پس از جراحی بینی، جویدن می تواند اذیت کننده باشد، بنابراین بیماران باید چند روز اول غذای نرم بخورند.
برای مطالعه بیشتر: سیر تا پیاز دیستروفی عضلانی
سخن پایانی
در این نوشتار درباره انواع حالتهای بینی و نکات مهم پیش از جراحی سخن گفتیم. به طور معمول، جراحی بینی حدود یک ساعت تا دو ساعت، زمان می برد با این حال ممکن است بسته به اهداف جراحی فرایند برای افرادی طولانی تر باشد. جراحی بینی ترمیمی اغلب حدود چهار ساعت طول می کشد. مدت زمان عمل به طور کلی به اهداف بیمار و تکنیک های خاص دکتر شما بستگی دارد.شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت بنویسید.