جمعه , 7 اردیبهشت 1403
سرکه سیب برای پوست و مو

سرکه سیب راز زیبایی پوست و موی شما

سرکه سیب می‌تواند در بحث زیبایی پوست و مو با محصولات بسیار گران قیمت بهداشتی و آرایشی رقابت کند. آلفا هیدروکسی اسیدهای موجود در سرکه سیب باعث از بین بردن و رفع (در اصطلاح  پاکسازی) سلول‌های مرده پوست می‌شوند. این سرکه را باید زیر نظر پزشک متخصص پوست و مو و به اندازه تجویز شده مصرف کرد. آیا شما تا کنون چیزی از خواص آن برای مصارف زیبایی می‌دانستید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا عاشق این سرکه شوید. به طور کلی سرکه سیب به دلیل مواد تشکیل دهنده خود، در برطرف ساختن جوش، چربی بیش از حد پوست، خشکی، زگیل، لک، چین و چروک، پاکسازی صورت و همچنین بیماری‌های پوستی دیگر مؤثر است. در ادامه بیشتر به هرکدام از این اثرات خواهیم پرداخت.

خواص سرکه سیب برای پوست شما

سرکه سیب در نتیجه‌ فرآیند تخمیر آب سیب توسط مخمر و سایر باکتری‌های مفید ساخته می‌شود. این فرایند باعث تولید ترکیبی به نام اسید استیک می‌گردد که دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی است. فواید آن برای پوست ناشی از همین اسیدهای موجود در میوه سیب مانند اسید استیک و اسید مالیک است.

سرکه سیب برای پوست

خاصیت لایه برداری

سرکه سیب به‌دلیل خاصیت لایه برداری، موجب حساسیت پوست می‌شود. بنابراین اگر روزها به محل‌های رو باز می‌روید، حتما از ضد آفتاب استفاده کرده و هر دو ساعت یک‌بار آن را تجدید کنید تا از آسیب‌های اشعه ماورا بنفش به پوست‌تان جلوگیری کنید.

حذف زگیل‌

برای از بین بردن زگیل‌ پوستی، می‌توانید از سرکه‌ سیب استفاده کنید. برای این منظور یک گلوله‌ پنبه را در آن خیسانده و یک شب تا صبح آن را روی محل زگیل بگذارید.

حتما بخوانید
چالش‌های جراحی لگن و ران

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: “لمینت دندان”، زیبایی را به خود هدیه دهید


رفع خارش پوستی

اگر علت خارش پوست، نیش پشه، پیچک سمی‌ یا حساسیت به برگ یک گیاه خاص باشد، سرکه‌ سیب می‌تواند این آثار دردناک و آزاردهنده را به تدریج کاهش داده و از بین ببرد.

سرکه سیب برای پوست و مو

سرکه را روی محل خارش مالیده و منتظر بمانید تا تاثیر خود را بگذارد.

خاصیت ضدپیری

با افزایش سن به‌تدریج چین و چروک صورت و آثار پیری بر ظاهر افراد نمایان می‌شود. سرکه سیب به‌دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌ها روند پیری را به تعویق انداخته و از ایجاد چین و چروک‌های پوستی جلوگیری می‌کند.

لکه‌های پوستی

می‌توانید با یک پنبه، کمی سرکه سیب رقیق‌شده را روی پوست صورت‌تان و مستقیما روی لکه‌های‌تان بمالید و بعد از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه که روی آن‌ها ماند، بشویید.

این کار را باید یک تا دو بار در روز انجام دهید. این فرایند کمی‌ زمان‌بر است؛ ولی قطعا بعد از شش هفته تاثیر آن را مشاهده خواهید کرد.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: درباره سوزش کف پا بخوانید


استفاده به عنوان تونر

می‌توانید از سرکه سیب به عنوان تونر استفاده کنید. ولی قبل از استفاده باید آن را رقیق کنید و سپس روی پوست‌تان قرار ‌دهید.

استفاده از سرکه سیب بعنوان تونر

به دلیل خاصیت اسیدی بسیار قوی اگر به تنهایی مورد استفاده قرار گیرد ممکن است به پوست‌تان آسیب برساند. می‌توانید در صورت تمایل ژل آلوئه ورا به آن اضافه کرده و ترکیب حاصل را برای پوست استفاده کنید.

سرکه سیب به دلیل خاصیت اسیدی خود می‌تواند، PH پوست را با تقریب بالا به تعادل برساند. اسید مالیک موجود در این سرکه اثر ضد موجودات ریز میکروبی (نظیر قارچ‌ها، میکروب‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها) دارد. مصرف خودسرانه و با غلظت بالای سرکه می‌تواند به پوست آسیب زده و عوارض جدی به دنبال داشته باشد.

درباره‌ی حمله قلبی چه می‌دانید؟

حتما بخوانید
علت تغییر رنگ لمینت دندان چیست؟

خواص سرکه سیب برای تقویت موهای شما

یکی از فواید سرکه سیب بر مو متعادل کردن چربی مو است. چربی موی سر یکی از مواردی است که در بسیاری از افراد مشاهده می شود و خطر رشد باکتری ها و انواع قارچ ها را بالا می برد. سرکه سیب با تسکین پوست کف سر و جلوگیری از بروز قارچ و باکتری، درمانی موثر برای شوره سر است. به همین دلیل بهتر است هفته ای یکبار مو با آن شستشو شود. از دیگر فواید این مایع شگفتی‌آور بر مو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رفع کثیفی و آلودگی از روی مو ( بهتر است در زمان سشتشو با سرکه سیب، این محلول حداقل سه دقیقه بر روی مو باقی بماند)
  • نرم کننده قوی
  • رفع فر خوردگی و وزی مو
  • افزایش درخشندگی مو
سرکه سیب برای مو
  • کاهش خشکی مو

رشد مو و جلوگیری از ریزش مو از فواید این مایع معجزه‌آسا بر مو به شمار می روند که این روزها مورد توجه قرار گرفته اند. مطالعات نشان داده اند که این سرکه گردش خون را در کف سر افزایش می دهد. همین امر موجب تحریک فولیکول های مو می شود. همچنین، این امر نقش موثری در کاهش موخوره دارد.


برای مطالعه بیشتر: راجع به تالاسمی چه می دانید؟


با ماسک‌های مختلف سرکه سیب برای مو آشنا شوید

این محلول بی نظیر را می توانید با مواد مختلفی ترکیب کنید و از فواید سرکه سیب بر مو بهره ببرید. در ادامه تلاش می کنیم به انواع ماسک با این ماده برای حفظ طراوت و درخشندگی مو اشاره کنیم.

حتما بخوانید
عوارض مصرف بیش از حد قرص آهن

ماسک سرکه سیب با عسل

عسل نیز همانند موارد دیگری که در بالا به آنها اشاره کردیم اثربخشی و فواید سرکه سیب بر مو را بالا می برند. برای درست کردن این ماسک یک چهارم فنجان سرکه را با یک چهارم فنجان آب و یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کنید. این ترکیب را به موهای خیس بزنید و اجازه دهید سی تا چهل دقیقه بر روی مو باقی بماند. سپس موها را شامپو کنید. این ماسک یک نرم کننده قوی است که دارای خاصیت ضد باکتریایی است.

ماسک روغن زیتون و سرکه سیب

با ترکیب روغن زیتون با سرکه سیب می توانید فواید آن را بر مو را افزایش دهید و یک نرم کننده قوی با خاصیت ضد باکتریایی درست کنید. برای اینکار یک قاشق سوپ خوری سرکه را با دو قاشق غذا خوری روغن زیتون مخلوط کنید و سپس این محلول را به موهای خود بزنید و اجازه بدهید یک ساعت بر روی موهایتان بماند. سپس می توانید موها را شامپو کنید. اینکار را یک یا دو بار در هفته انجام دهید.

ماسک سرکه سیب با چای مریم گلی

همانطور که می دانید مریم گلی یک آنتی بیوتیک قوی است و از رشد قارچ ها و باکتری ها جلوگیری می کند.

سرکه سیب و مریم گلی برای ریزش مو

برای درست کردن این ترکیب یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را با محلول مریم گلی ( دو قاشق غذاخوری از برگهای خشک این گیاه را بجوشانید) ترکیب کنید و به موهای خود بزنید. سپس بعد از 30 دقیقه موهای خود را بشوید. این ماسک نقش موثری در جلوگیری از ریزش مو دارد.

حتما بخوانید
لوپوس چیست ؟ از علائم تا درمان

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: همه چیز درباره بیماری اوریون


سخن پایانی

در این مقاله خواندیم که سرکه سیب یک ماده غذایی سالم است. قابل ذکر است که علاوه‌بر تاثیر بسیار مثبتی که بر پوست و مو افراد دارد خواص موثر دیگری بر سایر ارگان‌های بدن نیز دارد. مثلا مصرف آن تا حدی از بروز دیابت جلوگیری می‌کند، موجب کاهش دردهای عضلانی و دل درد و دل‌پیچه می‌شود و قرقره کردن آن موجب تخفیف گلودرد و بهبود آن می‌شود. سرکه سیب دارای خاصیت سم‌زدایی نیز هست به طوری که عملکرد غدد لنفاوی را بهبود بخشیده و موجب تقویت سیستم ایمنی می‌شود. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد ما به شما

زخم معده

زخم معده چیست و مهم ترین عوامل ایجاد آن چیست؟ + بررسی درمان و علائم آن + ویدیو

زخم معده یا Stomach Ulcer به‌دلیل از بین رفتن پوشش محافظ معده بر اثر ترشح …

دیدگاهتان را بنویسید