جمعه , 10 فروردین 1403
امیکرون

هر آنچه درباره ی سویه ی امیکرون باید بدانید

امیکرون (Omicron)، آخرین سویه نگران‌کننده کرونا از نظر سازمان جهانی بهداشت که ابتدا B.1.1.529 نامیده می‌شد، حالا دیگر به مهم‌ترین و شایع‌ترین سویه ویروس کرونا در بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است. آیا این ویروس مرگبار است یا شبیه سرماخوردگی است؟ با ما همراه باشید تا اطلاعاتی راجع به این سویه جدید بدست آورید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید:  سیر تا پیاز ایمپلنت دندان


سرآغاز این نوع ویروس

تاکنون فقط حدس و گمان‌هایی درباره منشاء اومیکرون مطرح است. به باور یکی از دانشمندان مؤسسه ژنتیک UCL لندن، احتمالاً نوع اومیکرون در طول عفونت مزمن در فردی با نقص سیستم ایمنی (احتمالا مبتلای به HIV/AIDS درمان نشده) تکامل یافته است.

آفریقای جنوبی دارای 8.2 میلیون نفر مبتلا به HIV است که بیشترین میزان در جهان است. نوع بتا هم که سال گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد، ممکن است از یک فرد آلوده به HIV منشاء گرفته باشد.

آیا امیکرون خطرناک است؟

متاسفانه این روزها برخی افراد کرونا امیکرون را معادل یک سرماخوردگی ساده فرض می کنند! اگرچه به نظر می رسد کرونا امیکرون بیماری خفیف تری را نسبت به دلتا ایجاد می کند، اما همچنان قابلیت ایجاد بیماری کشنده و عوارض طولانی مدت کرونا با امیکرون به خصوص در افراد پرخطر به قوت باقی می باشد. کرونا امیکرون بسیار جدی تر و خطرناک تر از سرماخوردگی معمولی می باشد. درپاره ای موارد، درمان آن بسیار سخت تر از درمان سرماخوردگی کودکان و بزرگسالان است. همچنین تحقیقات نشان داده است با تکمیل واکسیناسیون و تزریق دوز سوم واکسن شدت مرگ و میر امیکرون بسیار کاهش یافته است.

حتما بخوانید
خواص گل بابونه (۸ خاصیت اثبات شده بابونه برای بدن)

برای مطالعه بیشتر:  “لبخند لثه‌ای” از دلایل تا درمان


علائم شایع امیکرون

اطلاعات اخیر از  انگلستان در‌ مورد علائم کرونا امیکرون نشان می‌دهد که از دست دادن حس بویایی یا چشایی با امیکرون در مقایسه با دلتا حدود 80 درصد کمتر شایع بوده است. اما، گلودرد در موارد امیکرون نسبت به دلتا تقریباً ۸ برابر شیوع بیشتری داشته است.

علائم امیکرون

گزارشی دیگر از یک اپلیکیشن جمع‌آوری اطلاعات کووید-19 (ZOE) درباره علائم شایع کرونا در پیک اومیکرون، 5 علامت شایع در دوره ابتلا به اومیکرون را معرفی می‌کند، علامت اولیه و دومین علامت شایعی که بسیاری گزارش می‌کنند، علامتی بسیار خفیف و معمولی است که شاید هرکس به راحتی از کنار آن بگذرد: سردرد.

شایع‌ترین علائم در پیک اومیکرون براساس اطلاعات این اپلیکیشن به ترتیب عبارتند از:

  • آبریزش بینی
  • سردرد
  • خستگی متوسط یا شدید
  • عطسه
  • گلودرد

بعد از آبریزش بینی که 73درصد افراد تجربه کردند و رتبه اول را دارد. 68 درصد از مردم علامت سردرد را تجربه کرده‌اند.


جهت آگاهی:  با بلیچینگ دندان لبخند خود را زیباتر کنید


درمان سویه امیکرون در خانه

همان طور که می دانید، ۴۰ الی ۸۰ درصد موارد ابتلا به کرونا را انواع خفیف آن تشکیل می دهند. خوشبختانه انواع خفیف تر کرونا نیاز به بستری در بیمارستان نداشته و با رعایت نکات بهداشتی و تغذیه ای در منزل و رعایت قرنطینه قابل درمان هستند. در ادامه به ارائه راهکارهایی برای درمان کرونا امیکرون در خانه در مراحل اولیه و جلوگیری از پیشرفت آن به سمت بیماری شدیدتر و عوارض خطرناک کرونا به طور کامل پرداخته شده است.

حتما بخوانید
جوانسازی پوست با لیزر

روش هایی برای مقابله با سویه امیکرون

در صورت ابتلا به اشکال خفیف کرونا امیکرون، نیازی به مراجعه به بیمارستان و پزشک نمی باشد. با رعایت چند راهکار ساده می توانید مراحل اولیه درمان کرونا امیکرون در خانه را شروع کنید.

راهکارهایی برای مقابله با سویه امیکرون در موارد خفیف و سرپایی در منزل:

ضعف و بیحالی

 کاهش فعالیت شدید روزانه و استراحت در منزل همراه با تغذیه مناسب و کافی.


درباره‌ی حساسیت دندان چه می‌دانید؟


تب و بدن درد 

استفاده از مسکن هایی مانند استامینوفن یا ضدالتهاب های غیر استروئیدی مانند ناپروکسن.

سرفه

استفاده از داروهای ضدسرفه رایج مانند برم هگزین، دکسترومتورفان،… استفاده کنید.

سرفه

همچنین توجه داشته باشید که هنگام سرفه بهتر است در وضعیت نشسته یا نیمه نشسته قرار داشته باشید و از طاق باز خوابیدن حین سرفه پرهیز کنید.

تهوع و استفراغ

 کشیدن نفس های آرام و عمیق، نوشیدن اندک اندک مایعات سرد و یخی، مصرف غذاهای سبک مانند نان سوخاری، عدم مصرف غذاهای سرخ شده و چرب یا شیرین، افزایش دفعات مصرف غذا و کاهش حجم آن در هر نوبت، عدم فعالیت یا مسواک زدن بلافاصله پس از صرف غذا و در نهایت مصرف داروهایی مانند دیفن هیدرامین و دیمن هیدرینات در کاهش احساس تهوع و استفراغ برای درمان کرونا امیکرون در خانه مفید هستند.

اسهال 

مصرف مایعات کافی و جلوگیری از کم شدن آب بدن و در صورت شدید بودن اسهال استفاده از داروهایی مانند لوپرامید با مشورت پزشک موثر می باشند.


شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد:  درباره‌ی عوارض دندان قروچه چه می‌دانید؟

حتما بخوانید
بهترین منابع غذایی کلسیم (۱۰ غذای غنی از کلسیم)

تغذیه متناسب و ویتامین ها

در صورت مصرف کافی میوه و سبزیجات تازه و لبنیات، نیازی به مصرف مکمل های ویتامینی نمی باشد. اما در غیر این صورت، بهتر است از مکمل های حاوی ویتامین D، زینک و سلنیوم جهت تقویت سیستم ایمنی و درمان کرونا امیکرون در خانه استفاده شود.

آنتی بیوتیک ها

استفاده روتین از آنتی بیوتیک ها نظیر آزیتروماسین و داکسی سیکلین اثر ضد ویروسی ثابت شده ای ندارند. با توجه به احتمال بروز مقاومت های آنتی بیوتیکی، در صورت فقدان شک قوی از ابتلای همزمان عفونت های باکتریال از مصرف آن ها جهت درمان کرونای امیکرون در خانه باید اکیدا خودداری شود.

اضطراب و بی قراری

قرار گرفتن در محیط آرام و خواب کافی (۸ ساعت) در شبانه روز در کاهش اضطراب و بی قراری بسیار کمک کننده می باشد.

اضطراب و بی قراری

در صورت ادامه اضطراب از مصرف داروهایی مانند دیفن هیدرامین و کلردیازپوکساید می توان کمک گرفت.


این محتوای مفید را هم دنبال کنید: همه چیز درباره ی بیماری ایدز


سخن پایانی

در این نوشتار با امیکرون و روش های درمانی در خانه آشنا شدیم. جالب است بدانید اگرچه جهش امیکرون در برابر واکسن ها مقاومت بیشتری نسبت به سویه های پیشین خود داشته است. اما همچنان تفاوت واکسن زده ها و واکسن نزده ها در برابر سویه امیکرون بسیار چشمگیر است. اگرچه واکسن نمی تواند پیشگیری کامل از ابتلا به امیکرون ایجاد کند، اما پوشش بسیار مناسبی در کاهش موارد شدید بیماری، بستری و مرگ و میر متعاقب ابتلا به کرونا امیکرون داشته است. پس حتما از زدن دوز دوم واکسن چشم پوشی نکنید.

حتما بخوانید
قرص لورازپام چیست؟ از فواید و عوارض تا میزان مصرف

پیشنهاد ما به شما

بررسی مهمترین آزمایشهای پیش از بارداری

آزمایش‌ قبل از بارداری و معاینه پزشک به اطمینان از آمادگی بدن شما برای بارداری …

دیدگاهتان را بنویسید