دوشنبه , 26 شهریور 1403
لبخند لثه‌ای

“لبخند لثه‌ای” از دلایل تا درمان

لبخند لثه‌ای یا لثه نمایان به حالتی می‌گویند که هنگام خندیدن، مقدار زیادی از بافت لثه در بالای دندان مشخص شود. در حالت عادی حدود 1 تا 2 میلی متر از لثه ها هنگام لبخند زدن دیده می شوند، اما در لبخند لثه ای، این میزان تا 7 میلی متر نیز افزایش می یابد. فکر می‌کنید این مشکل تا چه اندازه می‌تواند در اعتمادبنفس فرد تاثیر بگذارید؟ آیا خود یا کسی در میان اطرافیانتان دارای این مشکل هست؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با جزئیات این عارضه بیشتر آشنا شوید.

لبخند لثه‌ای دقیقا به چه معناست؟

لبخند در صورتی لثه‌ای توصیف می‌شود که بخش قابل توجهی از بافت لثه هنگام لبخند زدن به چشم بیاید. لبخند لثه‌ای به خودی خود خطرناک نیست و آسیبی به سلامت دندان‌ها وارد نمی‌کند. البته ممکن است در لبخند لثه ای به دلیل موقعیت لثه ها، فرد در هنگام غذا خوردن و یا حتی در هنگام مسواک زدن و تمیز کردن دندان ها، امکان دارد که به قسمت انتهایی و چسبیده به دندان لثه ها آسیب وارد کند. بدین ترتیب باعث التهاب و خونریزی در لثه شود. مدت‌ها است که دندانپزشکان آن را گونه‌ای طبیعی از آناتومی انسان به شمار می‌آورند. با این حال توصیه می‌شود که علت لبخند لثه‌ای را پیدا کنید و برای درمان آن و برخورداری از لبخندی زیبا اقدام کنید.


برای مطالعه بیشتر: با بلیچینگ دندان لبخند خود را زیباتر کنید


علل ایجاد الخند لثه‌ای

لبخند لثه‌ای علل مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رشد بیش از حد بافت لثه (هیپرپلازی) به دلیل مصرف داروهایی مانند دیلانتین، سیکلوسپورین و انواع مسدود کننده‌های کانال کلسیم
  • رشد بیش از حد بافت لثه به دلیل درمان ارتودنسی
  • التهاب ناشی از کوتاهی در رعایت بهداشت دهان و دندان، بیماری لثه یا نقص درمان‌های ترمیمی دندان
  • بزرگ بودن مادرزادی لثه به دلیل وراثت و اختلال‌های متابولیک
  • تغییرات رشدی استخوان فک بالا
  • بیش فعال بودن عضله لب بالا باعث می‌شود لب بالا بیش از حد طبیعی هنگام لبخند زدن از روی دندان‌ها بالا برود.
  • مال اکلوژن (اختلال بایت و روی هم قرار نگرفتن دندان‌ها)
  • رشد بیش از حد استخوان (اگزوستوز) روی سطح خارجی استخوان فک بالا
حتما بخوانید
کامپوزیت دندان چیست و چگونه انجام می شود؟ + ویدیو مراحل انجام کامپوزیت دندان

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: همه چیز درباره جرم گیری دندان و اهمیت آن


درمان‌های رایج برای اصلاح لبخند لثه ای

اگر فکر می کنید که دچار این مشکل هستید، به دندان پزشک مراجعه کنید، وی می تواند مشکل شما را تایید کرده و راه های درمانی را بررسی کند. ابتدا دندان پزشک دهان، دندان، لثه، میزان دیده شدن لثه و علت آن را برآورد می کند. همچنین برای معاینه ریشه دندان و فک از شما عکس برداری اشعه ایکس می شود. در صورت تشخیص مشکل، دندان پزشک ممکن است شما را به پریودنتیست، ارتودنتیست یا جراح دهان ارجاع دهد. بسته به ماهیت وضعیت بالینی شما، درمان می تواند شامل یک یا چند مورد از راه های زیر شود:

• درمان لیزری در همان روز (در موارد جزئی).
• جراحی تغییر لب
• ارتودنسی برای حرکت دادن دندانها به موقعیت مناسب تر

جراحی لثه


• جراحی لثه و استخوان برای ایجاد خط لثه سالم و جذاب تر
• جراحی فک و صورت برای اصلاح استخوان


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: همه چیز درباره ی بیماری ایدز


روش‌های درمانی لبخند لثه ای به دلیل اشکال در فرم لب بالا

  • برش بافت عضلانی (میوتومی)
  • تزریق بوتاکس برای عضله ی بالا کشنده لب بالا
  •  شل کردن اتصال بین لثه ها و لب بالا

جدا کردن اتصال لب بالا

گاهی اوقات اتصال بین لب بالا و لثه در داخل دهان بیش از حد است. این امر می تواند ظاهر لبخند شما را غیر طبیعی کند. در برخی از افراد این مشکل به حدی توسعه یافته است که لثه ها وقتی که فرد لبخند هم نمی زند دیده می شود. در صورتی که مشکل شما این باشد، کاهش اتصال بین لب بالا و لثه به سادگی می تواند مشکل را رفع کند.

حتما بخوانید
لق شدن دندان در طول درمان ارتودنسی از شایعه تا واقعیت

بوتاکس

در صورتی که مشکل لبخند لثه ای به دلیل اشکال در فرم لب بالا باشد، عضله لب بیش فعال باشد و لب را بیش از حد بالا بکشد، می توان آن را با چند تزریق کوچک بوتاکس تضعیف کرد. تزریق بوتاکس تضمین می کند که قدرت عضلات بالا کشنده کم می شود و لب تا ارتفاع زیادی بالا کشیده نمی شود. بنابراین لثه شما دیگر زیاد دیده نمی شود. سایر حالات چهره شما طبیعی باقی خواهد ماند.

رفع لبخند لثه‌ای با بوتاکس

در این روش درست در کنار بینی، چند تزریق کوچک بوتاکس انجام می گیرد. مقدار واحد بوتاکس مورد نیاز به قدرت عضله لب شما بستگی دارد. اما به طور کلی ۱۰ واحد بوتاکس کافی است. نتایج حاصل از تزریق بوتاکس بین ۴ و ۹ ماه باقی می ماند. بیمار می تواند بسته به شرایط مالی و زندگی خود این درمان را هر زمان که بخواهد تکرار کند.

برش بافت عضلانی (میوتومی)

در این روش، جراح پلاستیک عضله بالا کشنده لب بالا را بین لثه و لب بالا تضعیف می کند (برش بافت عضلانی). این روش با بی حسی موضعی و در مدتی حدود یک ساعت انجام می شود. برش در داخل دهان انجام می شود به نحوی که اسکار زخم از بیرون قابل رویت نیست.

این روش ریسک بسیار پایینی دارد. با این حال، در صورت بروز هر گونه ورم و کبودی، باید به طور کلی در حدود دو هفته از بین برود. در برخی موارد نادر، اختلال حسی نیز ممکن است رخ دهد. در طول جراحی، حرکات گوشه دهان برای ایجاد لبخند زیبا و طبیعی دست نخورده باقی می ماند. این روش نتایجی دائمی و همیشگی دارد.

حتما بخوانید
هزینه ارتودنسی دندان در سال ۱۴۰۲| پرداخت اقساطی❤️ | جدول قیمت

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: درباره‌ی عوارض دندان قروچه چه می‌دانید؟


لیزر درمانی ساده و قاطع

در گذشته، لثه بیمارانی که دچار این مشکل بودند به وسیله یک چاقوی کوچک جراحی بریده می شد، که این روش باعث خونریزی شدید و طول درمان زیاد می گردید. امروزه، با ظهور تکنولوژی لیزر درمانی در دندانپزشکی، و ابزارهایی مانند دیود لیزر، بیماران می توانند در روشی سریع، ساده و تقریبا بدون درد خط لثه خود را با لبخند خود تنظیم نمایند.

لیزر برای درمان لبخند لثه‌ای

در این روش برای شروع لیزر درمانی لبخند لثه ای، دهان بیمار با استفاده از بی حسی موضعی بی حس می شود تا از بروز هرگونه ناراحتی جلوگیری شود. سپس دندان پزشک با استفاده از یک دیود لیزر به آرامی دور بافت لثه اضافی را برش می دهد و یک نواخت تر می کند. لیزر در حین برش دادن به لثه آن را می سوزاند. در نتیجه مقدار خونریزی و شانس ابتلا به عفونت تا حد زیادی کاهش می یابد. کل روند لیزر درمانی لبخند لثه ای در یک جلسه قابل اجراست.


جهت آگاهی: قند خون “از سیر تا پیاز”


دوره بهبود و نقاهت بعد از درمان با لیزر

پس از اجرای این روش درمانی، لثه ممکن است تا حدود یک هفته دردناک و متورم باشد. با این حال این ناراحتی حداقل است و با فعالیت های روزانه مانند صحبت کردن، غذا خوردن، یا نوشیدن تداخل ندارد. با این وجود، بیمار باید تا چند روز پس از عمل جراحی غذاهای نرم مصرف کند، از مصرف غذاهای تند یا دانه دار خودداری کند. همچنین، برای جلوگیری از تشدید درد می توانید از مسکن های رایج در داروخانه استفاده کنید. تا چند روز پس از لیزر درمانی لبخند لثه ای توصیه می شود که با ملایمت هر چه تمام تر مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. تا جایی که برخی دندان پزشکان توصیه می کنند، از برس های بسیار نرم برای مسواک زدن استفاده کنید.

حتما بخوانید
پر کردن دندان ها (مراحل، انواع مواد پر کننده دندان + هزینه پر کردن دندان)

سخن پایانی

در این محتوا درباره لبخند لثه‌ای و راه‌‌های درمان آن خواندیم. قابل ذکر است در دمان لبخن لثه‌ای با ارتودنسی، اگر سن شما زیر 12 سال است با ارتودنسی متحرک  و اگر بالای 12 سال است با ارتودنسی ثابت  درمان  شروع می شود. شما هم تجربیات و نظرات خود را در کامنت بنویسید. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

پیشنهاد ما به شما

ارتودنسی دو دندان جلو

ارتودنسی دو دندان جلو

نامرتب بودن دندان‌ها، به خصوص در ناحیه جلویی دهان، می‌تواند به طور قابل توجهی بر …

دیدگاهتان را بنویسید