شنبه , 14 مهر 1403
ایمپلنت دندان

سیر تا پیاز ایمپلنت دندان

افراد گاها به دلایل مختلفی چون افزایش سن ممکن است یک یا چند دندان دائمی خود را از دست بدهند. شما فکر می‌کنید جایگزین نکردن آن چه تبعاتی در پی دارد؟ باید گفت که جای خالی دندان علاوه بر ظاهر ناخوشایند و مشکلاتی در جویدن غذا و صحبت کردن، به مرور منجر به از بین رفتن استخوان فک در ناحیه مذکور می‌گردد. بهترین راه برای جایگزینی ایمپلنت دندان است.

یک ایمپلنت دندان شامل یک پایه یا فیکسچر به شکل پیچ است که در یک عمل جراحی داخل استخوان فک جایگذاری می‌شود تا با استخوان جوش خورده و محکم شود. این فرایند چندین ماه طول می‌کشد. ایمپلنت دندان به عنوان ریشه مصنوعی عمل می‌کند و سپس بر روی آن تاج مصنوعی یا روکش دندان نصب می‌شود تا جای خالی دندان پر شود. آیا شما هم به دنبال راهی برای جبران دندان از دست رفته هستید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با ایمپلنت دندان بعنوان بهترین راه حل این مسئله آشنا شوید.


بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: “لبخند لثه‌ای” از دلایل تا درمان


چه کسانی باید به فکر ایمپلنت دندان باشند؟

  • در صورتی که کلیه دندان های فک جلو و یا فک عقب از بین رفته باشد.
  • در صورتی که یکی از دندان های جلو از بین رفته باشد. در پی آن فاصله ایجاد شده از دندان های کناری آن طبیعی باشد.
  • در صورتی که بیش از یک دندان از بین رفته باشد و فاصله بین دندان های کناری طبیعی باشد.
ایمپلنت دندان
  • درصورتی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از بین رفته باشد و تنها از یک طرف، دندان طبیعی باشد.
  • افرادی که نمی توانند از دندان های مصنوعی استفاده کنند.
  • افرادی که می خواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.
حتما بخوانید
کامپوزیت دندان چیست و چگونه انجام می شود؟ + ویدیو مراحل انجام کامپوزیت دندان

این محتوای مفید را هم دنبال کنید: با بلیچینگ دندان لبخند خود را زیباتر کنید


ایمپلنت دندان برای افراد زیر ممنوع!

  • افرادی که مبتلا به عفونت دندان یا فک هستند، ایمپلنت دندان نه تنها مشکلشان را برطرف نمی کند، بلکه ممکن است دردسرهای دیگری را هم برای آنها به وجود آورد. این افراد ابتدا باید نسبت به رفع عفونت دندان خود اقدام کنند. سپس پس از درمان عفونت دندان خود اقدام به ایمپلنت دندان خود کنند.
  • افرادی که مبتلا به دیابت هستند، توجه داشته باشند که گذاشتن ایمپلنت باید با احتیاط های ویژه ای انجام گیرد. قبل از ایمپلنت دندان باید میزان قند خون فرد دیابتی توسط پزشک بررسی شود. تا اگر بیماری دیابت فرد کنترل شده باشد، برای وی ایمپلنت گذاشته شود. شانس افراد دیابتی همانند دیگر افراد عادی است و جای هیچ نگرانی نیست.
  • افرادی که دخانیات مصرف می کنند، بهتر است برای انجام ایمپلنت مدتی سیگار را فراموش کنند. یا حتی المقدور مقدار مصرف دخانیات خود را کاهش دهند. لازم است که افرادی که دخانیات مصرف می کنند قبل از ایمپلنت با پزشک خود مشورت کنند. برای اطلاعات بیشتر مطلب چگونگی اجرای ایمپلنت برای افراد سیگاری را مطالعه کنید.
  • افرادی که تحت‌ رادیوتراپی به‌خصوص در ناحیه فک و صورت بوده اند و بیمارانی که طولانی‌مدت تحت‌درمان بیس‌فسفونات بوده‌اند، نباید ایمپلنت بگذارند.
  • ایمپلنت دندان در بارداری یکی از مواردی است که پزشکان به شدت با انجام آن در دوران بارداری مخالف اند و تا حد امکان از انجام این کار در دوران بارداری پرهیز می کنند. برای اطلاعات بیشتر راجب این موضوع مطلب مشکلات ایمپلنت دندان در بارداری را مطالعه کنید.
حتما بخوانید
10 ویژگی بهترین پزشک ایمپلنت دیجیتال را بدانید

درباره‌ی حساسیت دندان چه می‌دانید؟


انواع ایمپلنت دندان کدامند؟

امروزه اکثر ایمپلنت های دندان از تیتانیوم ساخته می شوند که فلزی دارای کیفیت بالا است و می تواند برای این منظور بسیار مناسب باشد. تیتانیوم یک لایه نازک بر روی سطح خود ایجاد می کند که از آن در برابر خوردگی حفاظت می کند.

ایمپلنت ریشه ای شکل

این مدل رایج ترین نوع کاشت ایمپلنت است که برای بیماران استفاده می شود. نوع ریشه ای شکل در اصطلاح درون استخوانی یا درون ریشه ای نیز گفته می شود، به این معنی که این نوع در استخوان قرار می گیرند. این مدل شبیه پیچ ضخیم یا مخروط است و دارای پهنا و طول متفاوت می باشد.

برای موفقیت آمیز بودن آن، نیاز به ایجاد عمق و عرض کافی در استخوان برای فراهم کردن پایه مطمئن برای آن وجود دارد. دندان پزشک شما درباره نوع  مناسب برای استفاده بر اساس کیفیت استخوان فک و نوع روکش، پل یا دندان مصنوعی که قرار است بر روی آن قرار بگیرد تصمیم گیری خواهد کرد.

نوع دارای چارچوب راموس

این نوع را در صورتی می توان استفاده کرد که استخوان فک پایین برای استفاده از ایمپلنت دندان ریشه ای شکل بسیار نازک باشد یا قصد داشته باشیم از ایمپلنت ساب پریواستیل استفاده کنیم. این مدل دارای چارچوب راموس در گوشه عقب استخوان فک در دهان (یعنی نزدیک دندان های عقل) و نزدیک چانه قرار می گیرد.

ایمپلنت با چوب راموس

هنگامی که آن در محل قرار گرفت و بافت اطراف آن ترمیم شد، یک میله فلزی نازک در اطراف بالای لثه قابل رویت خواهد بود. دندان های مصنوعی در ادامه به صورتی ساخته می شوند که متناسب با این میله باشند. این نوع همچنین می توانند فک ضعیف را تثبیت کرده و از ایجاد شکستگی در آن جلوگیری نمایند.

حتما بخوانید
ارتودنسی دو دندان جلو

برای مطالعه بیشتر: درباره‌ی عوارض دندان قروچه چه می‌دانید؟


فواید استفاده از ایمپلنت دندان

  • افزایش زیبایی

با توجه به این که جای خالی دندان ها می تواند ظاهری نامناسب را به وجود آورد استفاده از ایمپلنت دندان می تواند زیبایی از دست رفته را برای شما جبران کرده و اعتماد به نفس را به شما بازگرداند.

  • سرعت بالا در کاشت

ایمپلنت دندان یکی از سریع ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است و اگر مشکل کلی در سلامت جسمانی و استخوان های فک وجود نداشته باشد به سرعت می توان آن ها را جایگزین دندان های از دست رفته کرد.

  • طول عمر بالا

یکی از مزایا ایمپلنت دندان که آن را بین بیماران و پزشکان به روشی محبوب تبدیل کرده است طول عمر بالای آن است. طول عمر ایمپلنت ها در حدی است که اگر بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کنید تا آخر عمر می تواند کارایی لازم را برای شما داشته باشد بدون این که دردسری برای شما به وجود آورد.

  • حفظ سلامتی دهان و دندان
  • ثابت بودن ایمپلنت

جهت آگاهی: همه چیز درباره ی بیماری ایدز


جراحی‌های اصلاحی که ممکن است پیش از ایمپلنت صورت گیرند

  1. پیوند استخوان یا اصلاح ریج (Ridge modification): در شرایطی که استخوان فرد تحلیل رفته باشد یا تراکم کافی نداشته باشد و یا ارتفاع آن برای کاشت پایه ایمپلنت مناسب نباشد؛ معمولا پیش از اقدام به کاشت ایمپلنت از پودر استخوان برای پیوند استخوان فک استفاده می شود.
  2. لیفت سینوس (Sinus lift): سینوس فک بالا ممکن است به استخوان فک بسیار نزدیک باشد بنابراین ارتفاع استخوان فک برای کاشت پایه ایمپلنت کافی نیست. در این شرایط جراح، پس از بلند کردن بافت لثه، یک حفره کوچک در استخوان ایجاد می کند و غشای بین سینوس در طرف دیگر حفره که سینوس را از استخوان فک جدا کرده مشاهده می شود. این غشا توسط ابزار مخصوصی به عقب هل داده می‌شود تا از استخوان فک فاصله بگیرد. سپس گرانولهای ماده گرفت استخوان در این فضای خالی که قبلا سینوس قرار داشت جا داده می شوند.
حتما بخوانید
۰ تا ۱۰۰ بلیچینگ دندان (سفید شدن دندان ها با ماندگاری بالا تنها)

شاید این مطلب هم برایتان جالب باشد: همه چیز درباره جرم گیری دندان و اهمیت آن


مراقبت‌های مهم پس از کاشت ایمپلنت

  • پس از کاشت ایمپلنت به مدت 1 روز از مسواک زدن در اطراف ناحیه عمل خودداری کنید.
  • شستن دهان تا 8 ساعت بعد از عمل جراحی توصیه نمی شود.
  • بهتر است روز بعد از عمل جراحی، از دهان شویه استفاده شود. بهترین محلول برای شستشوی دهان کلرهگزیدین روزی 3 مرتبه باشد.
  • نوشیدن پس از جراحی به راحتی امکان پذیر است ولی در مورد خوردن، باید دقت داشته باشید که بی حسی اثر خود را از دست داده باشد.
  • ایمپلنت های دندانی نیز همانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارند. زیرا پلاکت های میکروبی باعث عفونت لثه می شوند. بنابراین، توصیه می شود از برس های بین دندانی، نخ دندان، مسواک و ترجیحا خمیردندان های مخصوص ایمپلنت استفاده گردد.
نگهداری از ایمپلنت
  • افرادی که از ایمپلنت استفاده می کنند باید از کشیدن سیگار، خوردن قهوه و نوشیدن چای در سه روز اول پرهیز کنند.
  • به طور کلی استفاده از سیگار، مواد مخدر و مشروبات الکلی موفقیت کاشت ایمپلنت را کاهش می دهند.

سخن پایانی

در این محتوا درباره ایمپلنت دندان خواندیم. قابل ذکر است که به طور متوسط درمان و ریکاوری در ایمپلنت معمولی بین 3 تا 6 ماه پس از کاشت پایه و حدود 3 ماه پس از قرار دادن اباتمنت است که بیمار را 9 ماه درگیر می کند. درصورتیکه مدت زمان درمان و ریکاوری در مینی ایمپلنت به حدود 1 تا 3 ماه کاهش می یابد. امید است این مطلب برایتان مفید بوده باشد. شما هم نظرات و تجربیات خود را در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.

حتما بخوانید
درباره‌ی حساسیت دندان بیشتر بدانید

پیشنهاد ما به شما

انواع ایمپلنت دندان: کدام نوع برای شما بهتر است؟

انواع ایمپلنت دندان: کدام نوع برای شما بهتر است؟

از دست دادن دندان می‌تواند تجربه‌ای ناخوشایند باشد و نه تنها بر ظاهر شما تأثیر …

دیدگاهتان را بنویسید